Engagemanget är inriktat på sådana aktiviteter som har direkt påverkan på våra hyresgästers boendemiljö. Det kan vara  kultur, idrott eller annat av mer social karaktär där olika aktiviteter erbjuds. Se exempel på sådan verksamhet nedan.

Se listan här nedan på engagemang, bosocialt ansvarstagande och samarbetspartners under 2018.

Djurgårdens IF – hockeyskola för hyresgäster
Husbyfestivalen
Nationaldagsfirande i Järva
Kanaan Simsällskap – simskola i Tensta
Boinflytandeavtal för hyresgäster
Trygghetsvandringar – Järva
Unga för orten i Huddinge – sommarjobb för 180 ungdomar i Huddinge
Grannsamverkan för tryggare boende
Stiftelsen Ester – projekt för coachande av kvinnor som står långt från arbetsmarknaden – i Haninge kommun
Jordbrodagen
Handslag mot förstörelse
Grannstödsbilen
Stöd till teaterlokal i Eskilstuna
Förenings- och ungdomslokal i Södertälje
AIK Fotboll – fotbollsskolor, nattfotboll och familjedag
IFK Norrköping – Bollis och nattis för barn och ungdomar
FC Atrium Norrköping
Assyriska IF – nattfotboll
Marielundsdagen
Atrium trivseldag
Hagebydagen
NOSD sportdansare
Korpen – Sommarläger för barn med särskilda behov
Thaiboxning för tjejer i Botkyrka
Cirkus cirkör – provapåverksamhet
Kvinnogruppen Albyberget – lokal
Changers hub i Botkyrka
Albydagen
Trygghetsvärdar i flera områden

Fotbollsskolor, nattfotboll och inomhusfotboll

D. Carnegie & Co har tillsammans med AIK Fotboll under 2017 och år 2018 arrangerat olika aktiviteter för barn och ungdomar för att ge en meningsfull fritid och goda förebilder. Det har genomförts i Haninge i Jordbro, Huddinge i Visättra, Sollentuna och i Märsta  och i Stockholms kommun i Husby. Fotbollsskolorna har varit kostnadsfria för deltagarna. Cirka 200 barn och ungdomar har deltagit i aktiviteten. Henok Goitom som är förgrundsfigur i AIK:s A-lag besökte fotbollsskolan.

 

Några av deltagarna i fotbollsskolan i Haninge.

Den 27  augusti 2017 spelades det derby mellan AIK och Djurgårdens IF. Några av deltagarna i samarbetet med AIK fick då gå in tillsammans med spelarna. Det var barn 8-14 år gamla från Haninge och Huddinge. Bilden är från tillfället. 

Unga fick sommarjobba hos oss 2016, 2017 och 2018

Under sommaren 2016, 2017 och 2018 har ett flertal ungdomar i våra områden fått chansen att sommarjobba i D. Carnegie & Co:s förvaltning av bostäder. Arbetet har bestått av att fräscha till runt husen med både fix av rabatter, måla fönsterramar, städning och ett flertal andra arbetsuppgifter. Sommarjobbarna ha fått avtalsenlig lön och har arbetat fulla arbetsdagar. De som har lett arbetet från bolagets sida är mycket nöjda med sommarjobbarnas stora engagemang. Tack vare att unga personer har fått detta arbete kan vi också se minskad skadegörelse i områdena som en positiv sidoeffekt.

På bilden syns från vänster Mikaela Perez Munoz, Nyema Manneh och Anas Arshad som sommarjobbade i Husby.

 

Sommarjobb2016

presenterar namnet pŒ Nya Parken frŒn och med nu Šr …stgštaporten under en presskonferens arrangerad av IFK Norrkšping den 11 april 2016 i Norrkšping. Foto: Josefine Loftenius

IFK

Med fotboll som grund
i socialt ansvarstagande

Lagandan heter ett projekt som genomförs i samarbete bland annat mellan D. Carnegie & Co:s dotterbolag Östgötaporten inom fastigheter och IFK Norrköping. Här får barn och ungdomar tillgång till Bollis, Nattfotboll och ViSiT. I Bollis får ungdomar via fotbollsspelande chans att förbättra sin sociala och språkliga kompetens och bättre möjlighet till integration. Deltagarna går i klass 2-5. I Nattis mellan kl. 19-24 håller hallar öppet för att ungdomar ska kunna spela fotboll i Hageby. Ett så kallat socioekonomiskt utsatt område. Antalet småbrott har minskat under perioden som det har pågått. Nu fortsätter aktiviteten. ViSiT erbjuder supportrar en möjlighet att förbättra sin hälsa och gå ned i vikt. Detta samarbete kröns av att IFK Norrköpings arena nu byter namn till Östgötaporten. Se bild här från presskonferensen. Östgötaportens David Lood medverkade, till höger på bilden.

SE MER INFORMATION HÄR OM LAGANDAN – SAMARBETSPROJEKT MED IFK NORRKÖPING!

 

Hockey-for-alla

D. Carnegie & Co och Djurgården hockey bjöd in nyanlända flyktingar att prova åka skridskor och att spela ishockey.

AB10450B-2855-40CD-84ED-6627233315F2[401]Ishockey för alla

D. Carnegie & Co driver tillsammans med bland annat Djurgården Hockey och Stockholms Stad projektet ”Ishockey för alla” i Husby Ishall. Under 2015 – 2018 har över 3 000 ungdomar och vuxna kommit till ishallen för att prova på skridskor och ishockey.

– Kärnan i projektet har varit att ge en positiv och trygg fritidssysselsättning till ungdomar i ett område som har stora utmaningar, säger Ove Eriksson som är projektledare från Djurgården och fortsätter:

–  Och det har blivit en veritabel succé! Nu kommer verksamheten att utvecklas med återkommande hockeyträningar för nybörjare.

Förutom ”Ishockey för alla” anordnar D. Carnegie & Co tillsammans med Djurgården aktiviteter för jullovs- och sportlovslediga barn med skridskoåkning och varm korv. Djurgården ställer upp med ledare och utlåning av skridskor. Alla boende i området bjuds in.